Ma t/m vr van 08:30 tot 17:00
Vragen? Neem contact met ons op 088 220 4200

Welkom op de Kadastrale kaart van Kadasterdata

Je kunt online alle percelen in Nederland opzoeken zoals deze officieel geregistreerd zijn bij het Kadaster.

Welke soort kadasterkaart wil je gebruiken?

Kadasterkaart met zichtbare gebouwen, bomen, etc.

Alleen kadastrale kaart

Koopsom en woningwaarde weten?

SMS Postcode + Huisnummer naar 2233

Meer informatie

Uw tuin laten inmeten?

Snel en voordelig

Meer informatie

Dit zeggen onze klanten

Top!

Grensreconstructie aangevraagd, snel opgevolgd.
P. Goedhuis

Kadastrale kaart

Makkelijk om direct online te kunnen kijken. Ook een goede luchtfoto gedownload.
Frank de Rijk

Prima

Tja, wat zal ik zeggen. Het werkt en goed geholpen door de klantenservice.
Dhr. Dekker

Perceelgrens gezocht en gevonden

Op aanraden heb ik een kadastrale kaart met maten gekozen. Prima!
Cynthia de Boer

Super

Duidelijkheid na de splitsing
S. Zegers

Handige kaart

Fijn om even snel een kadasterkaart op te zoeken.
Makelaar Utrecht

Onze klanten

 

Kadastrale kaart

Wilt u online een kadastrale kaart opvragen voor een woning of perceel? Krijg zekerheid over waar de grenzen van uw perceel lopen met een kadasterkaart.

  • Achterhaal de perceelsgrenzen en grootte van een perceel
  • Voorkom twijfels bij potentiële kopers van uw perceel of woning
  • Voorkom conflicten met buren of los deze juist op door duidelijkheid te creëren

 

Kadastrale kaart opvragen en inzien

Een kadastrale kaart wordt in de volksmond ook wel kadasterkaart genoemd. Deze kaart kunt u zien als een plattegrond waarop de kadastrale grens van uw perceel of percelen is te zien. Inmiddels worden alle kadastrale kaarten met huisnummer of huisnummers geleverd.

Op deze pagina kunt u met de kadastrale kaart viewer heel Nederland bekijken. Uiteraard zijn er online kadastrale kaarten en digitale kadastrale kaarten die u kunt downloaden beschikbaar.

Daarnaast bevatten kadasterkaarten ook perceelnummers. Uw erf kan uit een of meerdere percelen bestaan. Hierbij is alleen het perceel waar uw woning op staat aan uw postcode en huisnummer gekoppeld. Eventuele andere percelen kunt u dus als losse digitale kadasterkaarten aanvragen met de kadastrale aanduiding.

Kadastrale kaart met maten aanvragen?

Een standaard kadastrale kaart van het Kadaster bevat geen maten. Als u de voorkeur geeft aan het makkelijk kunnen aflezen van de ligging van perceelgrenzen kunt u bij Kadasterdata online een kadastrale kaart met maten aanvragen en downloaden.

Let wel op, de maten op deze kadasterkaart hebben een marge en zijn daarom niet rechtsgeldig. Voor een rechtsgeldig document heeft u Inmeetverslag nodig.

Kadastrale tekening of Inmeetverslag opvragen

Ieder perceel in Nederland is minimaal een keer door een landmeter ingemeten. De kadastrale tekening wordt ook wel inmeetverslag of veldwerk genoemd. Het is het oorspronkelijke verslag van de landmeter met daarop de grenzen en coördinaten van een perceel.

Deze kadastrale tekeningen zijn vaak lastig te lezen. Enerzijds gaat het vaak om oudere, handgeschreven documenten, anderzijds gaat het om een technische tekening waar wel wat vakkennis voor nodig is om de maten correct te kunnen lezen.

Met een inmeetverslag heeft uw wel een rechtsgeldig document in handen. Een landmeter kan tijdens een grensreconstructie op basis van dit document de kadastrale grenzen van uw perceel of percelen uitzetten, zodat u precies weet waar uw erfgrenzen lopen.

Voorbeeld Kadastrale kaart met legenda uitleg

Op deze pagina kunt u van ieder perceel in Nederland een gratis kadastrale kaart aanvragen. Elk perceel wordt aangegeven met zwarte lijnen, dit zijn de kadastrale grenzen. In elk perceel staat het perceelnummer.

Dit nummer is onderdeel van de kadastrale aanduiding. De complete kadastrale aanduiding van een perceel bestaat uit de naam van de gemeente, de sectie (een letter) en het perceel (een nummer). Deze aanduiding kunt u gebruiken om een kadasterkaart aan te vragen van een specifiek perceel waar geen huis op staat (en dus in het register niet is gekoppeld aan een adres).

Soms komt het voor dat bepaalde kadastrale grenzen met gele lijnen zijn aangegeven op de kadasterkaart. Dat komt omdat deze grenzen wel zijn ingemeten en bekend zijn bij het Kadaster, maar nog niet officieel geregistreerd. Het kan wel tot een jaar duren voor dit na inmeten zover is.

De rode lijnen gegeven de bekende bebouwing aan. Merk wel op dat als iemand bijvoorbeeld een schuur op zijn erf bouwt en dit niet laat inmeten deze bebouwing dan ook niet op de kadasterkaart te zien is. Om dit zo veel mogelijk te ondervangen bevat het Kadastrale kaart pakket ook een luchtfoto die recenter is en dus vaker de huidige staat van bebouwing laat zien op een perceel.

Tot slot bevat iedere kadasterkaart een schaal. 1:500 betekent dat alles in werkelijkheid 500 keer zo groot is. Iedere centimeter is 500 centimeter, ofwel iedere centimeter op de kadastrale kaart is in werkelijkheid 5 meter.